Ugnsbakade päron med Fazer Mintchokladmousse

Ugnsbkade päron med mintmousse-7_news

Nu tycker vi att det är dags att uppdatera den här gamla klassikern. Tillsammans med Simona Muntean från den inspirerande bakbloggen Cookies and Sweet, känd som Cookies and Sweet by Simona på Instagram, har vi tagit fram den här uppdaterade versionen av klassikern Päronhalvor med After Eight.

En gammal klassiker i ny kostym. Mjuka ugnsbakade päron som serveras med en len mintmousse. Enkelt men så lyxig!

Antal: 4 portioner
Tid: ca 30 minuter effekti tid

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g Fazer Mint i lösvikt
  • 2 päron, valfri sort
  • Saft från ½ citron
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 stycken Fazer Mint lösvikt att riva och garnera med

Gör så:

  1. Värm vispgrädde i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen precis innan den ska börja koka.
  2. Lägg 200 g choklad och rör i tills alla chokladbitar har smält och du får en len chokladsås.
  3. Låt svalna i rumstemperatur. Plasta in och ställ i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten.
  4. Värm ugnen till 200 grader och skala päronen. Dela päronen i halvor och lägg dem i en ugnsfast form eller på en plåt med bakplåtspapper med den skurna sidan uppåt.
  5. Pressa över citronsaften och sätt sedan in päronen i ugnen.
  6. Päronen är klara efter cirka 20 minuter (testa med en gaffel eller potatissticka, de ska vara lagom mjuka). Ta ut och låt kallna.
  7. Lägg päronhalvorna på serveringsfat.
  8. Vispa chokladmoussen nu riktigt luftigt. Du kan spritsa eller bara skeda bredvid varje päronhalva. Sikta vaniljsocker och riv choklad över päronen. Servera!
Ugnsbkade päron med mintmousse-8_small

Lämna en kommentar

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar